dimarts, 9 d’abril del 2013

Educar en els valors de l'esport

Quan som pares o bé ens dediquem professionalment a l'educació prenem decisions que resulten cabdals per a l'esdevenidor dels fills o dels alumnes. Eduquem potenciant uns valors sobre els que fonamentem tot allò que volem que esdevingui l'altre. Triem unes activitats i mostrem uns models d'allò que considerem bo i profitós en una persona. 
Per això esdevé cabdal reflexionar sobre el que comporten les diferents opcions i decidir amb criteri i plena consciència del que volem. 
Educar amb l'esport, més enllà de promoure hàbits de vida saludable, ha de comportar valorar la importància del grup, de l'equip, en l'assoliment d'un objectiu; ha de conscienciar que a la vida res és de franc, que tot allò que s'aconsegueix és fruit de la dedicació, l'esforç i l'afany de superació. De poc serveixen el talent i el potencial, les capacitats amb que naixem, si no van acompanyats de treball i perfeccionament que ens portin a concretar allò que esbossen les nostres capacitats, a créixer com a persones i a ser millors. 
Educar en els valors de l'esport suposa potenciar la cultura de l'esforç, tan necessària avui per a guanyar els reptes que ens planteja el futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada