dissabte, 27 d’abril del 2013

Del sentit de la política

Quan vaig ressenyar el llibre del Dr. Broggi Sobre el camí de la vida vaig recollir aquesta frase seva referida als valors que haurien d'orientar l'acció política: "El món de la política és molt compromès perquè requereix d'unes persones que mirin pel bé general i l'anteposin als seus propis interessos." No hi puc estar més d'acord. El polític ho ha de ser per a servir el seu país i no per a servir-se'n.
I és que quan es traspassen línies vermelles que amenacen la pau social i la ciutadania percep que el polític serveix els seus interessos personals o els del seu partit, es trenca la confiança. I sense confiança en els polítics i en la política la democràcia està en perill.
Necessitem polítics honests, valents i compromesos que defugin el tacticisme i la política de curta volada.
Pancartes com la de la fotografia que acompanya aquest escrit ennegreixen el futur i l'amenacen, perquè sense polítics no hi ha política, i sense política no hi ha un futur democràtic digne. 

Catalunya no pot sobreviure sense un entorn democràtic on puguem decidir lliurement el que volem i trobar solucions als nostres problemes. I necessitem polítics que el facin possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada