dimecres, 27 de juliol del 2016

Els lots de supervivència

D'entre les moltes activitats de dinamització que duen a terme les biblioteques públiques de Manresa, una de les més atractives i de més èxit quan arriba l'estiu són els lots de supervivència. És aprofitar que arriba l'estiu, que la gent té vacances i temps lliure i intentar dinamitzar el préstec bibliotecari.
Reconec que a casa tinc més llibres dels que em podré arribar a llegir mai, un munt de pel·lícules que encara esperen la seva oportunitat, discos que fa molt de temps que no escolto; però malgrat aquesta oferta que em sobrepassa m'agrada anar a les biblioteques, llegir publicacions periòdiques i deixar-me seduir per alguna cosa que trobi als prestatges o expositors. Perquè m'hi trobo bé a les biblioteques, còmodament assegut en una butaca, llegint, gaudint del silenci i l'ambient relaxat que de vegades hi trobo.
I sí. Quan arriba l'estiu m'agrada la sorpresa del lot de supervivència. El lot no el pots obrir. Tota el que toca; però el contingut està força ben triat. I és un préstec amb premi, perquè et regalen la bossa que el conté.
La denominació, que ha fet fortuna, se les porta. Perquè, què vol dir supervivència quan parlem de lectura? És pensar que podem estar de vacances, lluny, però que podem seguir llegint, sobrevivint a una hipotètica manca de llibres de l'entorn. Satisfer la passió lectora amb el contingut del lot.
Gràcies al lot d'enguany he llegit Mil sols esplèndids del Khaled Hosseini, que he ressenyat en una entrada anterior i que també ha viatjat amb mi durant els dies que he estat a fora. I me n'esperen d'altres de caire divers, i revistes, CDs i DVDs.

Al lot perceps la vida que ha tingut cada llibre a la biblioteca: el qui porta varis préstecs i ha viscut a molts llocs, qui ha estat a mans poc curoses, qui no ha rebut la visita encuriosida de cap potencial lector, qui encara manté la pulcritud immaculada del llibre acabat de sortir de la impremta,.... I et preguntes de què deu dependre que un llibre sigui llegit. Del boca-orella potser?
Si esteu indecisos i encara no heu sabut què triar deixeu-vos seduir per un lot de supervivència. És molt probable que no us pugui defraudar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada