dissabte, 16 de febrer del 2013

LIJ - Les vacances de Zèfir


Jean de Brunhoff
Les vacances de Zèfir
Barcelona: Aliorna Editorial, 1987
Col·lecció Baobab, 21
48 pp.
ISBN: 84-7713-069-8

En aquest nou lliurament de les aventures de Babar tot el protagonisme és per al simpàtic mico Zèfir, que ja vaig presentar a l'anterior ressenya i que un cop acabada l'escola torna al país dels micos per a retrobar-se amb la seva família.
A partir d'aquesta mínima anècdota tornem a trobar-nos amb una il·lustració rica de petits detalls que interacciona constantment amb el lector i esdevé un petit plaer per si mateixa. Aquí en teniu un parell de bons exemples:
Sorprèn aquesta capacitat de l'autor per imaginar un món on la vida somriu i domina la placidesa; on els éssers que l'habiten traspuen felicitat des de la seva tranquil·la quotidianitat. 
I per a que la història també compti amb algunes emocions ens trobem amb una intriga protagonitzada per un monstre anomenat Polomoc i els seus amics els Gogots, que té el poder de transformar en pedra aquells que el fan enfadar. Una intriga que es resoldrà a base d'enginy i bon humor. 
Humor blanc,  enginyós, deliciosament ingenu; i eficaç. 
L'àlbum va ser publicat originàriament el 1936, però segueix conservant la seva frescor i la seva força. I agradant. Un clàssic.

1 comentari:

  1. Aquest petit llibret ha estat el llibre més llegit a casa nostra. Quan els nostres fills eren petits els hi havíem de llegir i explicar cada nit. Tots els personatges que envolten en Polomoc, el segrestador de la Isabel, tenien noms que havíem inventat. El vaig deixar a un altre infant i ja no ens el van tornar! M'ha fet molta il.lusió veure´l.

    ResponElimina