dijous, 1 de juliol del 2021

LIJ - Virus, bacteris i altres nanobestioles, de Valentín Coronel

 

Valentín Coronel; Cristina Picazo (il·lustradora)

Virus, bacteris i altres nanobestioles (traducció de Teresa Broseta Fandos)

Alzira: Edicions Bromera, 2021

Col·lecció L'Opinió Divergent, 3

144 pp.

ISBN: 978-84-13581-18-7

PVP: 10,95€.

Després de més d'un any en que termes com confinament i pandèmia han format part de les nostres vides, era d'esperar que aparegués un llibre com aquest, un llibre que ens parla de tot allò que no es veu però que forma part important de les nostres vides. Perquè és important clarificar conceptes, superar algun que altre prejudici i actuar sempre amb la màxima coherència possible des del coneixement. I s'opta per fer-ho (en traducció al valencià) amb un to humorístic, irònic, desenfadat, informal; adreçat a un públic jove nadiu digital i amb uns referents audiovisuals molt dels nostres temps amb el que interpel·la constantment al llarg del relat.  

Virus, bacteris i altres nanobestioles; però, és un llibre rigorós que, malgrat afirmar i reconèixer que algunes descobertes i realitats són fruit  de la xamba, aposta pel coneixement científic i la recerca com a garants del progrés.

Resulta amè i clarificador sobre un tema que el darrer any ha posat de constant actualitat i ens fa conscients que tot, en aquest món, té un sentit i desenvolupa una funció. I ens alerta de no actuar preventivament contra res sense conèixer bé el que ens aporta.

A partir de 10 anys. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada