dimarts, 29 de juny de 2021

LIJ - Les extraordinàries històries dels Dinosaures

Plumeri & Bloz (il·lustrador)

Les extraordinàries històries dels Dinosaures (traducció de Paula Soriano García i adaptació lingüística de Rudolf Ortega Robert)

Barcelona: Animallibres, 2021

Col·lecció La Biblioteca dels ratolins - Còmic, 58

56 pp

ISBN: 978-84-18592-10-2

PVP: 12,95€ 

És un repte d'autors i editors produir llibres de coneixements que siguin atractius i amens per als infants als quals van adreçats i alhora rigorosos en el tractament de les informacions que ofereixen.

Les extraordinàries històries dels Dinosaures adopta el format de còmic humorístic per a divulgar amb el màxim rigor les informacions (nom, significat, llargària, pes, règim alimentari, període d'existència, localització de fòssils,...). El relat de cada pàgina s'acompanya de brometes i petits acudits per a trencar la formalitat que caldria atribuir a tot manual. Perquè és el que s'ofereix, un llibre de consulta sobre el món dels dinosaures.

Encara recordo l'època, suposo que arran de les pel·lícules de Juràssic Park , que a l'escola hi havia una gran curiositat sobre aquest tema i es desenvolupaven projectes de treball sobre aquesta temàtica. La bibliografia era escassa i s'agraeix que per a satisfer la curiositat dels alumnes, sense haver de recórrer a les prestacions del cercador, hi hagi llibres com aquest que proporcionen un coneixement rigorós d'aquests fascinants éssers i afavoreixen que els alumnes consultin llibres de paper a l'hora de cercar informació. 

És d'aquells llibres amens amb els quals sempre aprens alguna cosa nova. Jo, per exemple, no sabia el que eren els copròlits. Ah! Vosaltres tampoc? Doncs resulta que són les deposicions sòlides fossilitzades, per les que sembla que s'arriben a pagar animalades en subhastes. Sempre fas alguna descoberta.

Crec que pot ser un llibre útil a les biblioteques escolars entre els llibres de coneixements i per a infants encuriosits. A partir de 8 anys.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada