diumenge, 15 d’abril del 2018

LIJ - Germans!, de Rocio Bonilla

Rocio Bonilla
Germans!
Barcelona: Animallibres, 2018
48 pp
Format: 24x26,5 cm
Col·lecció Àlbums Il·lustrats, 44
ISBN: 978-84-16844-70-8
PVP: 15,95€

Rocio Bonilla, àlbum rere àlbum, està consolidant una de les trajectòries més personals i originals en el camp de l'àlbum il·lustrat. No és flor d'un dia. Són ja força aportacions que et deixen un bon regust de boca i t'animen a recomanar-la amb entusiasme quan des de la biblioteca de l'escola et demanen consell: Cara de pardal, La muntanya de llibres més alta del món, , Max i els superherois, De quin color és un petó?, Els fantasmes no truquen a la porta,....i ara Germans!
M'ha agradat una vegada més. El contingut i el plantejament. La temàtica és coneguda: la rivalitat entre germans, els sentiments que desenvolupa la convivència i el rol que a cadascú li toca jugar. Però el tractament és divertit i desenfadat, però amb un punt de tendresa que el fa molt entranyable. 
Si us heu fixat en la il·lustració de la coberta us haureu adonat que n'hi ha dues. I és que és pot llegir del dret i del revés, des del punt de vista de la germana gran o del germà petit. I és que la mateixa realitat pot ser viscuda i interpretada des de diferents punts de vista. I això pot servir per a parlar d'un tema com la relació entre germans o d'un conflicte polític. En tot cas és una crida a veure les coses no només des del teu punt de vista, sinó des del punt de vista dels altres. Em sembla un gran encert d'aquest àlbum. 
L'àlbum té altres sorpreses, com la del seu final, que es troba al mig després del desenvolupament dels dos punts de vista.
En definitiva, es tracta d'una proposta original, fresca, intel·ligent i suggeridora per a gaudir i poder parlar de tot allò que afecta als que tenen.... Germans!
Per a nens i nenes a partir de 4-5 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada