dimarts, 24 d’abril del 2018

LIJ - Enciclopèdia misteriosa dels Éssers diminuts

Alicia Casanova; Fernando Falcone (il·lustrador)
Enciclopèdia misteriosa dels Éssers diminuts

(Adaptació d'Eva Bargalló)
Barcelona: Animallibres, 2016
56 pp.
Format: 22x30 cm
Col·lecció Àlbums Il·lustrats, 30
ISBN: 978-84-16844-15-9
PVP: 17,95€

Deixeu-me dir d'entrada que aquest àlbum m'ha semblat una obra d'una imaginació desbordant, originalíssim, amb un punt d'humor més aviat sorneguer que el fa molt atractiu. Imagineu que el món que trepitgem estigués poblat d'éssers diminuts responsables de tot allò que passa i no podem controlar. Doncs sota l'aparença d'un tractat científic, com si d'una enciclopèdia es tractés, te'ls va definint i explicant-te les malifetes que són capaços de fer. I és que n'hi ha que són una mica brètols, sense passar-se cap excés, però més aviat gamberros. 
Les il·lustracions resulten atractives, però on més llueix el tractat és en les descripcions d'aquests petits i particularíssims éssers. 
El millor, però, és que obre la porta per a ser treballat a l'escola, obrint finestres a la creativitat i oferint pautes per a inventar altres éssers diminuts. 
És original, personal i divertit; i resulta molt recomanable per a nens i nenes a partir de 8-9 anys i per a educadors, per les possibilitats que ofereix de ser utilitzat com a eina dinamitzadora des de l'entorn escolar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada