dimarts, 9 de desembre de 2014

LIJ - Cara de pardal

Rocio Bonilla
Cara de pardal
Barcelona: Animallibres, 2014
Col·lecció Àlbums il·lustrats, 13
32 pp.
ISBN: 978-84-15975-18-2
PVP: 15,95€Cara de pardal és un suggeridor àlbum il·lustrat que estimula a pensar en les paraules, a superar-ne la literalitat i endinsar-se en el suggeridor món dels significats. 
Les llengües són vives quan són capaces de generar paraules i expressions que enriqueixen la comunicació amb nous significats. Són una riquesa per a la que hem d'estar sensibilitzats i poder gaudir-ne. 
I això és el que ens aporta aquest àlbum on, a partir d'una anècdota aparentment banal com pot ser un comentari de cortesia en un ascensor, al nostre protagonista se li despertarà el cuquet de descobrir què volen dir determinades expressions i acabarà adonant-se que les paraules de vegades volen dir coses diferents de les que aparentment diuen. Perquè hi ha expressions, com quan diem d'algú que té el cap ple de pardals o que és un gallet, on no parlem de pardals o galls sinó de persones. I d'aquesta aventura apassionant de descobrir-ho va aquest llibre, que resulta molt recomanable per a nens i nenes a partir de 6 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada