dijous, 18 de desembre del 2014

LIJ - Cadavereta Vermella

Luis Murillo; Emi Ordás (il·lustrador)
Cadavereta Vermella
Barcelona: Animallibres, 2014
Col·lecció Àlbums il·lustrats, 15
48 pp.
ISBN: 978-84-15975-16-8
PVP: 15,95€

Cadavereta Vermella o, com convertir el conte de la Caputxeta en una història gore, és un pastixt que partint dels personatges del conte de Perrault, combina elements d'humor negre de dubtós atractiu. Es tracta de presentar el conte com si d'una història de terror es tractés, fent picades d'ullet humorístiques i limitant l'atractiu de l'àlbum a l'impacte d'unes il·lustracions d'estètica de pel·lícula de terror.
Sí, en teoria, és un àlbum d'humor. 
Adaptar contes tradicionals, canviar-ne el final, capgirar-los;... són recursos habituals que poden donar resultats sorprenents i atractius. N'hi ha bons exemples. Però s'ha de tenir una bona idea per capgirar-los, un objectiu clar. A mi m'ha costat veure-ho. 
No descarto que pugui haver-hi nens i nenes als que un àlbum com aquest els agradi, però jo em pregunto si els aporta alguna cosa. Perquè l'humor ha de ser intel·ligent, ha d'estar ben elaborat, ha d'estimular la nostra capacitat de fer lectures diferents de la realitat. I aquí es juga més aviat matusserament amb elements macabres.
Reservat per als incondicionals de les adaptacions dels contes tradicionals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada