dilluns, 8 de desembre del 2014

LIJ - Amics monstruosos, d'Anna Manso

Anna Manso; Gabriel Salvadó (il·lustrador)
Amics monstruosos
Barcelona: Animallibres, 2014
Col·lecció La formiga groga, 55
120 pp.
ISBN: 978-84-15975-13-7
PVP: 8,50€

La Sandra és una nena tímida i poruga amb uns pares joves i "poc professionals". A la Sandra li costa fer amics i va a una escola que no li agrada gens, allunyada del barri humil on viu. Una nit se li apareixen uns peculiars amics que amaguen un secret: un gos zombi (el Ramon), un gat mòmia (l'Egipci), una tortuga Frankenstein (la Gerda) i tres periquites fantasmes (la Piru, la Liru i la Miru); que l'ajudaran a resoldre els seus problemes i obrir-se als altres. 
Resulta interessant el retrat sociològic de la família de la protagonista: una família com tantes d'avui en dia, amb uns pares que han d'afrontar una paternitat sobrevinguda, que no han planificat i per a la que no estan preparats, però que decideixen viure amb estimació i llibertat. 
I també trobo que pot ser enriquidor reflexionar sobre el consumisme i el paper de la mentida. Mentim per amagar les nostres insatisfaccions: la feina que no ens agrada o els amics que no tenim. Insatisfaccions que hauríem d'afrontar i no amagar.
Una narració per a nens i nenes, però que parla del món dels grans i de coses properes i gens banals; urbana i molt contemporània. 
Resulta molt llegidora, impregnat de la ironia i l'àgil estil periodístic de la seva autora. 
Per a nens i nenes a partir de 8 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada