diumenge, 19 de juny del 2011

LIJ - Avis i àvies

Teresa Clua; Joan Turu (il·lustrador)
Avis i àvies
77 pp.
Barcelona: Stonberg Editorial, 2011
ISBN: 978-84938580-3-2
PVP: 12€


Els protagonistes d'aquest recull de contes són uns avis i àvies ben peculiars, que estan dibuixats amb sensibilitat i tendresa, i on la fantasia que curosa i dosificadament introdueix la seva autora en cadascun d'ells està al servei de la humanitat dels protagonistes. És a dir, ens trobem amb un ús de la fantasia que no allunya els protagonistes del món real sinó que aporta originalitat i està al servei de la seva humanitat. De la mateixa manera, aquest ús de la fantasia fa que les històries mai esdevinguin previsibles, sorprenguin, generin expectatives i es llegeixin amb fruïció. 
Tinc records magnífics de la lectura d'algunes d'aquestes històries: de l'àvia conserves, quan afirma que té tot el temps del món perquè de petita va aprendre que quan d'una cosa n'hi ha n'has de saber guardar per quan te'n falti -una sentència que ens remet a la saviesa de la gent de pagès que ha de saber viure durant tot l'any del que recull només durant una part d'ell- i totes les originals conserves que se'ns presenten a partir d'aquí; de l'avi perquès i el que ens explica sobre els follets reparadors, que s'apoderen del nostre cansament durant la nit i el transformen en tot allò que necessitem;..... De tots els contes podríem destacar-ne elements sorprenents i suggeridors.
Un recull ben rodó que presenta un equilibri gairebé perfecte entre fantasia, sensibilitat, humanitat i tendresa. Del tot recomanable per a nens i nenes a partir de 7 anys.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada