dissabte, 1 de maig del 2021

LIJ - Què t'ha passat?, de Josep Gregori

Josep Gregori; Seta Gimeno (il·lustradora)

Què t'ha passat?

Barcelona: Animallibres, 2021

28 pp.

 ISBN: 978-84-18592-07-2

PVP: 15,95€

Què t'ha passat? és un àlbum il·lustrat que aborda de manera molt clara i entenedora el tema de l'assetjament escolar. I ho fa mostrant-nos situacions quotidianes que poden ser indicadors que alguna cosa anòmala està passant (un objecte "perdut", la motxilla o una peça de roba estripades,...), però també la reacció habitual per part dels afectats (de negativa i amagar la realitat amb petites mentides aparentment sense importància) i la que hauria de ser la reacció per part dels adults per a intervenir-hi i reconduir la situació (el diàleg i la reflexió amb tots els implicats). 

Perquè l'assetjament és una forma d'humiliació de la persona i una font d'angoixa que pot afectar el desenvolupament emocional de l'individu. I de vegades pot començar com un joc, però pot acabar tenint conseqüències dramàtiques que facin insuportable viure amb el patiment que provoca. 

I hem de comptar també amb les dificultats de l'afectat per denunciar i delatar als assetjadors, per la por a les represàlies i el temor a quedar fora d'un cercle social. 

Crec que és un àlbum útil, gairebé un llibre de coneixements, que permet parlar del tema i abordar la problemàtica que planteja. Per a pares, educadors i infants a partir de 5 anys. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada