divendres, 6 de desembre del 2013

El que fa avançar el món

Deixar el món una mica millor del que l'has trobat diria que és el desig íntim d'una gran majoria, i el que ens fa avançar com a societat és la superació d'una injustícia. 
Mandela ha estat un dels símbols de la lluita per la igualtat entre les persones. I d'una lluita amb lideratge moral, pacífica, conciliadora, plena de gestos. És així com s'esdevenen els líders i és així com es guanya autoritat i respecte. Tot un exemple per a la classe política del món. Perquè si una cosa també ha representat Mandela ha estat el triomf de la política. Ja he esmentat en escrits anteriors que la política és l'art del possible mitjançant el diàleg, la negociació, el pacte. Sempre amb l'objectiu de servir la gent. Crec en la política com una activitat noble i necessària per a solucionar els problemes d'una societat. I m'agradaria creure en els polítics com les persones que ho han de fer possible. Aquí radica la seva grandesa. 
Ara que sembla que la política està en mans d'economistes que condicionen qualsevol decisió és el moment de reivindicar amb força aquesta idea de la política. La política ha d'unir per a poder avançar, ha d'ajudar a superar diferències. 
No m'agrada mitificar res ni ningú, però crec que Mandela s'ha guanyat un lloc a la història per la seva manera de fer política, pel seu exemple, per haver unit, per haver treballat per la convivència, per haver deixat una societat més justa de la que ell es va trobar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada