divendres, 15 de gener del 2010

LIJ - MiKi


Stephen Mackey
Miki
Barcelona: Random House Mondadori, 2009
ISBN: 978-84-488-2799-1

Miki és un àlbum que destaca per la qualitat de les seves il·lustracions, preciosistes, expressives, plenes de detalls i d'un cromatisme molt acurat amb predomini de colors freds. D'entrada, dir que és un goig passejar per les seves pàgines i gaudir de la bellesa de les escenes que ha creat el seu autor.
La història, ambientada en un lloc gèlid, ens parla sobretot d'amistat. De l'amistat de la Miki amb un pingüí, i dels esforços per a rescatar-la un dia que cau a les gèlides aigües del mar quan estava pescant. Potser no cal demanar-li versemblança, sinó destacar-ne la calidesa dels sentiments i els elements màgics que resplendeixen en determinats moments.

L'àlbum compta amb un element sorprenent: recordeu els famosos avets a pedals que van generar certa polèmica el Nadal del 2008 a Barcelona? Al principi de l'àlbum, la Miki i el pingüí troben un arbret que tremolava a la neu i decideixen decorar-lo amb uns llums. Endevineu com els van encendre? Sí, amb una bicicleta especial. Sempre quedarà el dubte de si tot plegat ha estat una casualitat o bé Imma Mayol li va copiar la idea a Stephen Mackey.
Anècdotes a banda, es tracta d'un àlbum força recomanable per a nens i nenes a partir de 5-6 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada