dissabte, 28 de setembre del 2019

LIJ - I tu, què fas contra el canvi climàtic?

Joan Olivares; Javier Lacasta (il·lustrador)
I tu, què fas contra el canvi climàtic? Unes quantes idees pràctiques i alguna d'extraordinària
(adaptació lingüística de Tina Vallès)
Barcelona: Animallibres, 2018
Col·lecció la tortuga setciències, 9
112 pp.
ISBN: 978-84-16844-78-4
PVP: 8,70€

La col·lecció la tortuga setciències de l'editorial Animallibres trobo que és tot un encert ja que aconsegueix presentar temes d'interès científic i mediambiental a partir de petites anècdotes argumentals protagonitzades per uns personatges (en Valeri, l'Elvira i la Balbina, la iaia d'en Valeri) tractats amb un punt d'humor que els fa força atractius. I no només introdueix continguts, sinó que convida a participar activament en el tema tractat amb propostes d'experiments que permeten construir, experimentar i descobrir. A la web de l'editorial hi ha propostes didàctiques adreçades als docents per a treballar els continguts del llibre que poden descarregar-se gratuïtament.
En aquest títol de rabiosa actualitat descobrirem la magnitud del problema de les emissions de diòxid de carboni i la seva influència en l'escalfament del planeta i l'efecte hivernacle; així com actuacions quotidianes que tots podem dur a terme i que podem ajudar a tenir un planeta millor. 
Si sou persones conscienciades pel tema no fareu grans descobertes; però com ja he dit al principi és un llibre ben plantejat que permet fer-ne un ús molt profitós en l'àmbit escolar a l'hora de tractar aquestes temàtiques. 
Recomanat per a 5è de Primària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada