dilluns, 28 de gener del 2019

LIJ - La sireneta, de Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen; Quentin Gréban (il·lustrador)
La sireneta
(traduït per Teresa Broseta i adaptació lingüística de Tina Vallès)
Barcelona: Animallibres, 2018
Col·lecció Àlbums Il·lustrats, 50
24 pp.
ISBN: 978-84-17599-05-8
PVP: 15,95€

Aquesta edició de La sireneta d'Animallibres ens presenta la narració original de Hans Christian Andersen amb un acurat i sensual treball d'il·lustració de Quentin Gréban. És recuperar l'essència d'una narració sense les influències de les diferents versions cinematogràfiques que se n'han fet.
La història és més o menys coneguda: la sireneta és la filla petita del rei del mar, té el cos d'una dona i la cua d'un peix. Podrà sortir a la superfície del mar el dia que faci quinze anys. Aquell dia coincideix amb una forta tempesta que fa naufragar un vaixell on un príncep celebra una festa.
La sireneta, enamorada del jove príncep, el salva de morir ofegat. Per poder fer realitat els seus somnis recorrerà als poders d'una bruixa, que li posarà algunes condicions: perderà la seva cua de peix però també la seva veu, tindrà dues cames ben boniques però patirà amb cada pas que faci, i si no acaba casant-se amb el príncep acabarà convertida en escuma de mar. 
No faré un spooiler del final, però és una narració que ens pot fer reflexionar sobre on ens pot portar l'enamorament i les conseqüències de les nostres decisions. 
Resulta ben recomanable per a nens i nenes a partir de 6-7 anys i per a que més d'un s'adoni que bona part del cinema no existiria al marge de la literatura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada