divendres, 25 de març del 2016

Algú com tu, de Xavier Bosch

Xavier Bosch
Algú com tu
Barcelona: Ed. Planeta, 2015
352 pàgines
Col·lecció Ramon Llull, 141

ISBN: 978-84-9708-276-1 
P.V.P.: 21,50€


Després de la trilogia protagonitzada pel periodista Dani Santana en Xavier Bosch ens ha obsequiat amb una història d'amor deliciosa.
El relat fa diferents salts en el temps per completar el relat de la història d'amor de la protagonista, que es va confegint com si d'un puzle es tractés. Arrenca amb la mort sobtada de la Paulina amb poc més de trenta anys, una filla que té notícia d'aquell esdeveniment essent una nena de vuit o nou anys mentre és a l'escola i com, quan esdevé adulta, té necessitat de saber-ne més coses després d'algunes casualitats.
A partir d'aquí anem descobrint el que va passar trenta anys enrere quan la Paulina va viatjar a París per assistir al casament de la seva cosina Júlia, amb qui l'unia una estreta relació. Passa uns dies durant els quals s'enamora apassionadament d'un galerista amic de la Júlia i que serveix per fer un recorregut per alguns dels espais més emblemàtics de la capital francesa.
El relat, que desprèn sensualitat, enlluerna i enganxa quan descriu amb mestria com l'amor pot esdevenir el gran motor de les nostres vides, la causa que justifiqui tot allò que hi fem. Hi ha grans frases al voltant de l'amor que justifiquen àmpliament la lectura del llibre i que fan petites, relliscadetes com assignar la Música aquàtica a Teelmann en lloc de a Händel o permetre's una ferranadrianada com la de valorar la qualitat culinària a partir d'uns ous ferrats en un temps en que la genialitat de l'hospitalenc encara no era coneguda. Detalls menors al costat de tot el que transmet sobre l'amor i del particular i original homenatge que fa a les llibreries i que aquí no desvetllaré.
L'altre gran atractiu de la novel·la és el protagonista masculí; un Jean Pierre madur d'esperit lliure, amb personalitat i carregat d'atractius que el fan singular.
M'ha agradat i crec que us pot agradar si encara no l'heu llegida; sobretot si sou capaços de commoure-us amb els grans sentiments que fan de la vida una experiència única i digna de ser viscuda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada