dijous, 7 de gener del 2016

LIJ - Fils i tisores, de Ricardo Alcántara

Ricardo Alcántara; Rebeca Luciani (il·lustradora)
(Adaptació de Tina Vallés)
Fils i tisores
Barcelona: Animallibres, 2015 (llicència editorial per cessió d'Edicions Bromera, S.L.)
Col·lecció La formiga blanca, 60
64 pp.
ISBN: 978-84-15975-38-0
P.V.P: 8,75€

Ricardo Alcántara (Montevideo, 1946) ha construït una vegada més una suggeridora i magnífica narració sobre les pors infantils i els vincles afectius entres pares (mare en aquest cas) i fills. 
És una narració deliciosa, original i rica en sentiments; que ens fa pensar en el que suposa madurar i créixer com a persones. 
La Raquel és una nena trista i poruga que s'ha traslladat a viure a una casa nova amb la seva mare Margarida. Li costa separar-se de la mare per a fer qualsevol cosa i la mare s'enginya un pla per a desenganxar-se progressivament de la filla. 
Llegint-la he reflexionat sobre el que suposa créixer i fer-nos grans. I he pensat que ho fem en una doble direcció. D'una banda, guanyant una distància física, allò que s'anomena "volar" pel nostre compte; i d'una altra, mantenint uns vincles emocionals amb aquelles persones amb les que hem pujat des de petits. I això és el que ens mostra aquesta bella narració, a partir d'una original metàfora construïda sobre el que simbolitza un fil. 
Crec que val molt la pena; per a ser llegida, compartida i comentada. A partir de 6 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada