divendres, 10 de juliol del 2015

LIJ - Naps & Cols

Patrícia Boldú; Núria Feijoó (il·lustradora)
Naps & Cols
Barcelona: Animallibres, 2015
Col·lecció La Formiga groga, 61
96 pp.
ISBN: 978-84-15975-40-3
P.V.P. : 8,50 €

"Aquesta història comença en un balcó de l’Eixample, el primer diumenge d’un mes de juny qualsevol. La senyoreta Col, llargaruda, esprimatxada i d’ulls felins, va fer un crit esfereïdor. Immediatament, el senyor Nap, l’home més baixet de la ciutat, va poder copsar per primer cop la bellesa indòmita de la senyoreta Col. Des d’aquell dia, el senyor Nap no va poder dormir ni treballar."
Aquesta és la ressenya que trobareu a la coberta de darrere del llibre. Comences i et trobes un personatge femení més aviat una mica estrafolari, la senyora Naps, que passa bona part del dia llegint, veient documentals i aprenent coses sobre els animals i que pateix al·lèrgia als àcars. I un protagonista masculí, el senyor Cols, cuiner de renom amb algunes similituds amb Ferran Adrià, que ha oblidat les receptes més tradicionals perquè un mosquit se li ha pixat al cervell i que sense cap explicació lògica és l'home més baixet de la ciutat. Des dels seus respectius habitatges de l'Eixample es veuen i es comuniquen amb coloms missatgers fins que queden per sopar el dia de la revetlla de Sant Joan per a compartir el secret de les croquetes de tonyina de la senyora Naps.
La novel·la, malgrat algunes referències humorístiques a les creacions culinàries de personatges mediàtics com el Ferran Adrià o la manera com la gent es relaciona a través de les xarxes socials no acaba de trobar el punt i naufraga, avançant caòticament fins al desenllaç final. Pensar que la senyoreta Naps té un atac al·lèrgic i que el senyor Cols ha de recórrer d'urgència la ciutat la nit de la revetlla per a preparar una poció miraculosa (tot sigui per amor) digna de películ·la de bruixes gore amb aquelarre inclòs.... En fi. 
Agraeixo la brevetat, però la lectura del conjunt se m'ha fet francament indigesta. Li manca un punt de consistència i no li he sabut veure les gràcies.
Em costa recomanar-la, tot i que pot ser llegida per nens i nenes a partir de 8 anys. A mi m'ha donat una idea per a la foguera de la propera revetlla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada