dissabte, 11 de juliol del 2015

LIJ - El bosc dels somnis perduts

Rodolfo del Hoyo; Montse Tobella (il·lustradora)
El bosc dels somnis perduts
Barcelona: Animallibres, 2015
Col·lecció La formiga groga, 59
144 pp.
ISBN: 978-84-15975-36-6
P.V.P.: 8,50 €

Deixeu-me dir en primer lloc que l'univers que crea Rodolfo del Hoyo a El bosc dels somnis perduts resulta entranyable. Aquest món fantàstic poblat de follets (els nyitus), ovellumans, plomallons, miconills i orficars és atractiu per la seva originalitat, però més enllà d'aquest món ha sabut narrar una història que reivindica el valor de la memòria. 
És sabut que només allò que som capaços de recordar es manté viu i el que recordem i fem nostre conforma la nostra identitat. Som allò que recordem.
El bosc dels mil colors i una sola ànima havia perdut la memòria de les històries que cada nit s'explicaven i s'havia convertit en el bosc dels somnis perduts. A partir d'aquí l'autor construeix una intriga a la recerca d'allò que pot fer recuperar aquesta memòria que s'està perdent. 
Rodolfo del Hoyo
(Barcelona, 1953)
És una narració fantasiosa, tendra, suggeridora, amb un punt d'ingenuïtat que pot connectar molt bé amb nens i nenes a partir de 8-9 anys.

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies per la teva ressenya. Fa temps que la vaig llegir i em va fer molta il·lusió. Ara, tot veient que al llibre li costa d'arrencar, he fet difusió amb l'enllaç del blog.
    Una abraçada ben gran

    ResponElimina
  2. Gràcies! Espero que segueixis escrivint llibres tan estimulants com aquest.

    ResponElimina