dimecres, 28 de desembre del 2011

LIJ - L'arbre generós

Shel Silverstein
L'arbre generós
Barcelona: Editorial Zendrera Zariquiey, 2000
ISBN: 84-8418-042-5


L'arbre generós és una emotiva i bellíssima faula sobre la generositat inherent a l'acte d'estimar. En aquest suggeridor àlbum veiem com es va desenvolupant la relació entre un nen i un arbre. En ell el nen hi troba recer i un espai de joc; però passen els anys i canvien les necessitats de les persones. El nen esdevé jove, i després adult, i després avi. Però l'esperit de l'arbre es manté immutable. Segueix fent tots els possibles per satisfer i fer feliç aquell nen que un dia va conèixer. 
I aquí és on es reflecteix el segon tema que planteja el llibre, la dualitat entre la  naturalesa humana (voluble, mutable, sovint amb un punt d'egocentrisme) i l'esperit de la natura (immutable, generós). 
M'ha semblat molt atractiu també el plantejament que fa sobre la generositat de l'amor. Estimant volem el millor per als altres, la seva felicitat. I som capaços de renúncies per a veure el somriure i la satisfacció dels qui estimem. L'amor sense generositat no és amor.
Tot això ho arriba a plantejar aquest àlbum il·lustrat amb vocació de clàssic. Com deia, és una lectura molt suggeridora, poètica, amb varis nivells de lectura, que fa pensar; i resulta del tot recomanable per a nens i nenes a partir de 7 anys i també per al públic adult.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada