divendres, 21 de gener del 2011

Frases cèlebres



"No us pregunteu el que el vostre país pot fer per vosaltres; pregunteu-vos el que vosaltres podeu fer pel vostre país."


Una de les frases més cèlebres de la història i de les més reproduïdes està d'aniversari. Aquesta setmana ha fet 50 anys; i permeteu-me dir que ella i jo som companys de la mateixa generació. Va ser pronunciada per John Fitzgerald Kennedy el 20 de gener de 1961, i amb el pas dels anys s'ha convertit en una de les millors i més belles expressions de l'esperit que fa grans les nacions. És una apel·lació a la solidaritat de tots aquells que se senten membres d'un mateix poble i compromesos amb el seu futur col·lectiu. Denota generositat i alhora transmet patriotisme amb un sentiment sa d'estima a la nació. És una frase que sense defugir l'idealisme fa una crida al treball del dia a dia per construir el futur.
He pensat en ella perquè com a societat passem per moments delicats i ens cal l'esperit que transmet. Necessitem sentir-nos partícips d'una identitat i d'un futur com a nació, estimar el que som i lluitar pel que volem, participar amb el nostre treball i l'aportació de cadascú de nosaltres en la construcció del país que volem deixar als nostres fills.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada