dimarts, 6 de gener del 2015

LIJ - La tortuga Tranquil·la i altres contes, de Michael Ende

Michael Ende; Alberto Pieruz (il·lustrador)
La tortuga Tranquil·la i altres contes
Barcelona: Animallibres, 2014
Col·lecció La formiga groga, 53
104 pp.
ISBN: 978-84-15975-11-3
PVP: 8,50€

La tortuga Tranquil·la i altres contes aplega tres contes de Michael Ende (Tranquil·la Trescamón, la tortuga constant; Filemó Benfolgat i Norbert Caparrut o el rinoceront despullat) protagonitzats per animals que funcionen com a faules o fins i tot com a contes filosòfics. De tots se'n desprèn alguna lliçó.
A Tranquil·la Trescamón, la tortuga constant es dibuixa el triomf de la perseverança. Com passet a passet, amb constància, s'aconsegueixen les coses que hom es proposa.
A Filemó Benfolgat trobem una història protagonitzada per un elefant filòsof que quan pensa en les coses importants li vénen al cap paraules com lluna o flor. I és que l'important no és voler imposar-se als altres (com volen les mosques d'aquest conte) sinó servir-los. Perquè el que roman són les coses que formen part inalterable de la vida, com la lluna sobre la que reflexionava l'elefant.
I finalment trobem Norbert Caparrut o el rinoceront despullat; un conte complex que ens mena a pensar en paraules com tirania o vanitat. I és que en Norbert és un rinoceront que desconfia de tothom i atemoreix els altres animals amb les seves reaccions. Tots n'acaben fugint fins que acaba derrotat per la seva pròpia vanitat.

Tres contes, profunds i suggeridors, del gran talent d'un escriptor ja clàssic com Michael Ende (1929-1995). 
A partir de 8-9 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada