diumenge, 24 d’abril de 2011

El teatre del món

«La vida és plena de petites coses fascinadores, apassionants, vives. No hi ha cap ésser humà ―no hi ha res― que estigui totalment desproveït d’interès. El teatre del món és tan vast i divers, tan matisat i sorprenent, que treure una estona cada dia el cap per la finestra constitueix un inesgotable divertiment. Per a viure en els pobles amb profit s’ha de mantenir el cor en un estat d’esponjament i de tendresa, evitar el ressecament, cultivar la receptivitat viva i l’interès per la profunda humanitat que ens hi rodeja».


                    Josep Pla (El carrer estret)


Ahir va fer 30 anys que Josep Pla ens va deixar i he volgut recordar-lo amb aquest paràgraf de El carrer estret que és tot un compendi de saviesa i aporta llum sobre el sentit de la nostra existència. No puc més que subscriure'l perquè crec fermament que no hi ha res desproveït d'interès. De tot podem aprendre alguna cosa, fins i tot de les vivències més doloroses. La vida és com un gran camp d'aprenentatge ple d'experiències de les que en podrem treure algun profit i a partir de les quals créixer com a persones. Crec que la vida només ens demana que hi posem una mica de curiositat i una actitud oberta que ens faci receptius a tot allò que hi ha al nostre voltant.
Tothom hauria d'esdevenir una finestra oberta al teatre del món; és el sentit de la vida mateixa el qui ens ho demana.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada