diumenge, 15 de novembre del 2009

LIJ - Elefant



Petr Horácek
Elefant
Barcelona: Editorial Joventut, 2009
ISBN: 978-84-261-3724-1


El protagonista d'aquest àlbum és un nen (compte amb aquest detall: està amb els avis i no amb els seus pares) a qui els adults no paren atenció perquè sempre estan molt enfeinats i van atrafegats.
Els nens són persones que bàsicament necessiten dues coses per al seu desenvolupament: jugar i que algú estigui per ells. I és aquesta interacció amb l'experimentació i el món que li proporcionen els adults que maduren i creixen com a persones.
En aquest àlbum veiem que el protagonista vol jugar amb els adults que té a la vora, però no obté satisfacció a les seves demandes. Què fa? S'ho munta amb un elefant fruit de la seva imaginació, però que és el que li proporciona joc, diversió i companyia. Amb l’elefant en qüestió imagina tota mena de destrosses i trapelleries. I l’elefant sempre esdevé l’excusa davant els seus avis. Quan al final l’avi troba una estona per a jugar amb ell representa que desperta del somni amb el que havia compensat la seva solitud.
L’àlbum compta amb unes il·lustracions clares i expressives que resulten molt plaents i permeten seguir la història sense pràcticament haver de llegir el text.
Un àlbum força atractiu i recomanable a partir de 4 anys.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada