diumenge, 4 d’octubre del 2009

Petits plaers: Ramon Oms

A l'ombra - Plana de l'Om
Resulta agradable passejar relaxadament per Manresa i trobar-te les escultures de Ramon Oms. Són escultures de dimensió humana, inserides amb naturalitat en el paisatge urbà com un element humà més. És una escultura que convida a compartir l'espai de forma agradosa, a fer una aturada i gaudir d'una presència que mai esdevé invasiva ni arrogant, sinó càlida i serena.
Dona - Parc de l'Agulla

















Passeu per la Plana de l'Om i seieu una estona al costat d'aquella noia que ha fet una aturada en la lectura del seu llibre i reposa entre pensarosa i relaxada sense deixar d'esbossar un lleu somriure.


Nena jugant - Jardi Terapèutic de l'Hospital de Sant Andreu
O pel Parc de l'Agulla, on una dona arrepenjada en una barana al costat d'un petit estany suggereix una invitació constant a compartir i relacionar-te amb l'obra d'art. 
Homenatge als nens,
 tot recordant Xesco Boix.
 - Parc de Puigterrà-
El Jardí terapèutic de l'Hospital de Sant Andreu ens mostra una nena jugant amb unes capses que evoca la infantesa, en un indret on avis i malalts busquen estones agradables a l'aire lliure amb els seus familiars, enmig de les llargues estades de convalescència que passen reclosos en l'espai monòton de les seves habitacions.


També podem descobrir el seu art al Parc de Puigterrà, on l'escultura d'una altra nena ens recorda en Xesco Boix, del que estem evocant la seva figura i la seva aportació ara que ha fet vint-i-cinc anys de la seva desaparició.

Ramon Oms és un valuós exemple de com l'escultura i l'art són capaços de millorar l'espai urbà i omplir de sensibilitat i bellesa el paisatge sovint dur i agrest d'una ciutat. És un petit plaer seguir la seva petjada i gaudir de la bellesa serena del seu art.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada