He celebrat l'estrena d'un nou programa sobre llibres al Canal 33. Tot el temps del món té una estructura simple però eficaç. Comença per una breu i acurada selecció de recomanacions d'entre el munt de novetats que s'acumulen a les llibreries. I l'Anna Guitart té l'habilitat de seduir els possibles lectors d'un llibre i transmetre amb convicció els motius pels quals podria interessar. Sense arribar a fer un spoiler et submergeix en el contingut i te'l fa atractiu.
Tot seguit enllaça les novetats amb una entrevista a fons amb un escriptor, que et permet descobrir les claus i els motius de la seva obra. Al primer programa va entrevistar a Paul Auster, en el segon a Jordi Puntí, en el tercer a Almudena Grandes.
L'atmosfera del programa transmet un ambient relaxat on destaca la veu apassionada de la presentadora. No es fa pesat i es digereix molt bé.
M'agrada el títol, que evoca la pel·lícula d'Alain Corneau Tots els matins del món; a la qual Jordi Savall va posar una banda sonora que li va donar fama mundial i que va servir per popularitzar un instrument com la viola da gamba. I és que en un temps en el qual el món es mou a cop de tuit o whatsapp, on cada cop menys gent és capaç de llegir-se sencer un article de diari o un llibre, cal reivindicar el temps per a fer les coses, una certa lentitud que ens permeti gaudir amb plenitud de tot allò que valgui la pena en aquesta vida. La lectura requereix temps i és enemiga de les presses. I el títol recull aquest esperit.
Uns mitjans de comunicació públics han d'estar al servei de la cultura i de la gent al marge dels índexs d'audiència. Un programa de llibres, per més amè que resulti i ben fet que estigui (aspectes que sempre cal reivindicar) no serà mai majoritari ni rebentarà índex d'audiència. Però és una necessitat. S'ha de fer i hi ha de ser.
Espero que tingui una llarga vida i que de mica en mica es vagi guanyant l'interès i l'estima de la gent que estima la lectura.