dilluns, 19 de maig del 2014

LIJ - Això és un secret que només sé jo

Eulàlia Canal; Zuzanna Celej (il·lustradora)
Això és un secret que només sé jo
Barcelona: Animallibres, 2014 
Col·lecció La Formiga Groga, 50
140 pp
ISBN: 978-84-15975-06-9
PVP: 8,40€

Això és un secret que només sé jo ens presenta una intriga detectivesca protagonitzada per tres amics ben peculiars: l'Hug, un nen amb problemes de relació i dificultats per comprendre el que es mou al seu voltant (per les pinzellades que en dóna l'autora podríem situar-lo en això que ara s'anomena TEA, Trastorns de l'Espectre Autista); la Rita, la companya que seu al seu costat a classe, que fa mutisme selectiu, es comunica només amb notes, però alhora practica la lectura en veu alta; i finalment el Yuri, un amic original i imaginatiu, que té sortides ben curioses. Doncs bé, aquests tres amics, a partir del dia que troben morta la Dèlia, la conserge de l'escola, decideixen investigar les seves sospites per esbrinar què s'amaga darrera l'aparent mort accidental de la conserge. I com es diu habitualment, fins aquí puc dir. 
La lectura és amena, es llegeix amb interès i compta, malgrat el previsible final feliç, amb alguns girs inesperats, on no hi falta l'enamorament entre els protagonistes. 
No sempre és fàcil desenvolupar intrigues detectivesques aptes i encertades per al públic infantil. L'Eulàlia Canal ho aconsegueix, en una narració que progressa i enganxa, i on a més surten temes que es presten al debat i la reflexió, com ara el tracte que es dóna a la gent gran. 
Una lectura ben estimulant per a nens i nenes a partir de 8 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada