dissabte, 14 d’abril del 2012

Metàfores marineres

Imatge obtinguda de la xarxa
Independentment de les ideologies, poques coses simbolitzen millor el poder que el timó d'un vaixell. Mao era conegut com el Gran Timoner i Artur Mas va incorporar al seu despatx de President de la Generalitat un timó de vaixell on hi figura el lema "Cap fred, cor calent, puny ferm i peus a terra". Un missatge poderós per a qui té la responsabilitat de prendre decisions i comandar el futur d'un país.
És coneguda també la inclinació del President per les metàfores. Si la metàfora comparteix referents esdevé un recurs comunicatiu punyent que cala en el receptor i sintetitza amb originalitat un pensament. 
La setmana política va curulla de metàfores marineres. Sembla que el President ha creat escola i els adversaris el repliquen amb el mateix recurs retòric.
Artur Mas va defensar les retallades per no acabar com el Costa Concordia, "embarrancat, panxa enlaire i rescatat per tothom." 
El Joan Herrera també va estar metafòricament inspirat i va recórrer al Titanic per elaborar la seva, de caire classista: "Som com el Titanic. No perquè ens enfonsem, sinó perquè només es van salvar els de primera classe."
L'Anna Simó, més convencional, només es va referir a la necessitat "d'un cop de timó" per abandonar la companyia de PP.
Imatge obtinguda de la xarxa
L'Uriel Bertran va recomanar a Mas que agafi un vaixell nou perquè "ja som al Concordia, que és Espanya."
Entre onades, vaixells embarrancats i vaixells que s'enfonsen potser que intentem pujar a un bot salvavides i remar cap a aigües més tranquil·les.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada