diumenge, 14 de setembre del 2014

Llegir a la platja

Per passar uns dies de vacances de relax la lectura acostuma a ser un acompanyant força habitual. Aprofitar les vacances per llegir i carregar a la bossa, entre la roba, el calçat i els estris d'higiene personal, aquells llibres que semblen haver trobat el seu moment.
Una platja tranquil·la pot ser un bon lloc per llegir. I m'ha agradat observar que l'hàbit lector creix i es transforma en paral·lel al desenvolupament de les noves tecnologies. Comença a ser habitual que la gent tregui de la bossa de platja un lector de llibres electrònics i es posa a llegir una estona, entre remullada i remullada. 
El llibre en paper no recula. Es continua llegint i manté la seva presència, però les pantalles continuen guanyant pes lector. I és que els avantatges són molts: autonomia per a superar moltes hores de lectura i capacitat per a endur-te tota una biblioteca sense precipitar-te per les tries de l'últim moment. I tot en poc més de 150 grams de pes. 
La lectura en suport digital ha vingut per quedar-se i conviure pacíficament amb la lectura en paper de tota la vida. Conviuen i crec que en certa manera es complementen. No crec que una tregui a l'altra. 
I la festa lectora és total quan, a més a més, observes lectors que s'acompanyen d'un llibre que han triat d'una biblioteca pública. 
I és que tots els llocs són bons quan som capaços de dedicar conscientment una part del nostre temps a la lectura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada