dimecres, 9 de juliol del 2014

LIJ - Els increïbles descobriments de Harry Tage: La serp emplomallada

Jacopo Olivieri; Matteo Piana (il·lustrador)
La serp emplomallada
Col·lecció Els increïbles descobriments de Harry Tage-1
Barcelona: Animallibres, 2014
144 pp.
ISBN: 978-84-15975-08-3
P.V.P.: 9,95 €


Els increïbles descobriments de Harry Tage reprèn l'esperit de les grans novel·les d'aventures. Estem situats als anys de la Gran Depressió, al voltant de 1930. Harry Tage, nét d'un famós arqueòleg i arqueòleg ell també, viu en un museu voltat de fòssils dedicat plenament a l'estudi de l'arqueologia i l'antropologia. Té més habilitats per parlar amb els fòssils que amb les persones i sempre està disposat a viure una aventura allà on el porti la seva passió científica. 
En aquest primer lliurament es van presentant els diferents personatges que aniran conformant les diferents aventures de la sèrie: en Winfield, el director del museu, sempre disposat a defensar en Harry de les seves iniciatives; l'Augustus, el rector de la Universitat, sempre sec i tibat amb l'exuberant dinamisme del Harry; la Lauràsia, la peculiar mascota del Harry que serà descoberta al llarg d'aquest relat; i, sobretot, la Fran, una ambiciosa i agosarada periodista, companya d'aventures, que aporta un contrapunt humorístic i espurnes d'alguna cosa més en la seva relació amb en Harry. 
El primer lliurament, La serp emplomallada, porta l'aventura fins al bressol de la cultura asteca, en una misteriosa vall que s'ha mantingut inalterable al llarg del segles, on conviuen bèsties prehistòriques de la família dels dinosaures amb asteques que han sobreviscut a l'extinció; en un relat que relaciona la mitologia dels déus asteques amb l'existència d'aquells éssers monstruosos. 
Més enllà de la versemblança de tot plegat preval l'agilitat del relat, el sentit del ritme i la narració de situacions límit. I és una manera també d'entrar en contacte amb altres cultures mítiques, com en aquest cas l'asteca. 
El llibre té una presentació atractiva on queden molt ben integrades les il·lustracions, que intenten reflectir diferents aspectes del relat, i apunts de les notes que representa que va deixar el mateix protagonista. 
Té tots els ingredients per generar una llarga sèrie i no es pot negar que beu d'altres referents cinematogràfics, com ara el conegut Indiana Jones, de qui comparteix fins i tot l'època històrica. 
Resulta una lectura força recomanable a partir de Cicle Superior de Primària i per a primers cursos d'ESO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada