divendres, 9 de març del 2012

Per què escriure?

Maite Carranza
Imatge obtinguda de la xarxa
La gran pregunta. I això és el que va respondre la Maite Carranza en una entrevista publicada a l'Ara el passat dilluns 27 de febrer quan li van plantejar això mateix:

"Per no tornar-se boig. És una manera de comunicar que et permet coneixe’t millor i treure els dimonis enfora. És una introspecció constant en les teves obsessions, preocupacions, angoixes, neures i curiositats,  i en la mesura en què escrius ets capaç d’entendre’t millor a tu mateixa. Escrivint m’he adonat que tenia problemes dels quals no era conscient."
No negaré el valor terapèutic de l'escriptura, però tampoc m'acaba d'agradar la idea de l'escriptor com un esquizofrènic en potència que necessita foragitar els fantasmes que habiten al seu interior. Cadascú sabrà per què ho fa però jo prefereixo pensar que fonamentalment és una forma de comunicar, de posar en ordre el pensament, de fer viva una llengua modelant-la i utilitzant-la en un context de comunicació. I evidentment també és una finestra per on donar sortida als interessos, curiositats i preocupacions de cadascú.
I vosaltres, blocaires, per què escriviu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada