dissabte, 18 de juliol del 2009

LIJ - Tobi Lolness


Tobi Lolness
Timothés de Fombelle
Barcelona: Editorial Empúries, 2007
Col·lecció L'Illa del Temps, 4
ISBN: 978-84-9787-267-6


Tobi Lolness és un novel·la d'aventures que presenta una sèrie d'elements que la fan original i atractiva. D'entrada, fa els personatges mil vegades més petits del seu tamany normal i això ens permet trobar-nos personatges que fan entre un mil·límetre i mig i dos mil·límetres. El món d'aquests éssers mil·limètrics queda reduït a un gran roure i els camps dels seu voltant. Aquesta circumstància dóna molt joc a l'hora de presentar situacions sorprenents i impactants. Resulta curiós veure com insignificants insectes esdevenen gegantins i perillosos als ulls dels protagonistes i com petits sots que queden plens de l'aigua de la pluja es converteixen en llacs paradisíacs. D'altra banda, trobem la història humana. Un nen que lluita desesperadament per sobreviure a l'odi irracional dels qui volen aniquilar-lo cruelment, l'amistat, la traïció, el neguit, la por,....
Trobem també un plantejament que ens mena a reflexionar sobre la cobdícia i la necessària explotació racional dels recursos, amb un rerefons clarament ecologista.
Tot plegat fa que es tracti d'una lectura amena i atractiva, commovedora a estones pel patiment que arriba a acumular el protagonista, i del tot recomanable per a nois i noies a partir dels 12-13 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada