diumenge, 22 d’abril del 2018

LIJ - L'interrogant gegant, d'Eulàlia Canal

Eulàlia Canal, Sebastià Serra (il·lustrador)
L'interrogant gegant
Barcelona: Animallibres, 2017
40 pp.
Col·lecció Àlbums Il·lustrats, 40
ISBN: 978-84-16844-42-5

PVP: 15,95€

Si en un conflicte bèl·lic els soldats pensessin fredament en el que fan, si valoressin per un moment contra qui disparen o llencen les bombes, segurament es qüestionarien el seu paper i potser no complirien les ordres rebudes. Però el soldat no està fet per a qüestionar les ordres sinó per a complir-les sense discussió; no està fet per a exercir la democràcia, sinó en tot cas per a defensar-la en el compliment del seu deure. És dur, però és així.
Sobre tot això va aquest àlbum de l'Eulàlia Canal, contundentment antibel·licista. Ens proposa una reflexió sobre les víctimes innocents dels conflictes, sobre qui són els autèntics enemics. Ens planteja dilemes sobre els quals val la pena reflexionar, com ara: en una guerra, dispararies contra unes nens que no t'han fet res senzillament perquè viuen en el bàndol dels enemics?
Sempre he cregut que els bons llibres t'han de remoure alguna cosa per dins, que no poden deixar-te indiferent. I aquest obre les portes a dialogar i reflexionar sobre les guerres.
Resulta molt recomanable per a nens i nenes a partir de 6-7 anys i per a tothom. Una eina imprescindible per a construir una cultura de la pau avui més necessària que mai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada