dissabte, 21 d’abril del 2018

LIJ - El llibre secret de les princeses que també es tiren pets

Ilan Brenman; Ionit Zilberman (il·lustrador)
El llibre secret de les princeses que també es tiren pets
Barcelona: Animallibres, 2017
32 pp.
Col·lecció Àlbums Il·lustrats, 33
ISBN: 978-84-16844-28-9
PVP: 15,95€

Darrere del grans èxits acostuma a haver-hi quelcom molt original, una troballa mai abans explotada o en la qual ningú hi havia pensat amb anterioritat. Fa uns anys aquests mateixos autors van publicar un àlbum de títol irreverent i desmitificador, Les princeses també es tiren pets, que va ser un èxit espaterrant, que ha anat acumulant edicions i del qual s'ha fet fins i tot un muntatge teatral.
Aquests llibres estan protagonitzats per una nena, la Laura, que es tanca a la biblioteca del pare i tot llegint descobreix històries de llibres que tots coneixem. I aquí rau allò que deia, la idea original, la capacitat de fabular i crear històries sobre històries conegudes, d'imaginar el com i el per què d'aspectes de les històries que sorprenguin els lectors.
Tenim un títol original i trencador i un desenvolupament que obre les portes a la imaginació i la creativitat. És el contingut d'aquest àlbum, però també les propostes didàctiques que se'n poden derivar per al món de l'escola: pregunteu-vos per què la bruixa de Hansel i Gretel és així de malvada. I a veure què surt. O el per què de la gegantesca mida del Joan de la mongetera màgica.
És donar una nova vida als contes clàssics, revitalitzar-los sense trair-los, obrint la porta a la capacitat de fabular que tots duem a dins.
Per a nens i nenes a partir de 6-7 anys. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada